Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Παυλόπουλος: Δεν ξεχνάμε τη συμβολή των Νεοζηλανδών στη Μάχη της Κρήτης

Τον γενικό κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, αντιστράτηγο Sir Jerry Mateparae, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Υποδεχόμενος τον κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι οι Έλληνες δεν ξεχνούμε την τεράστια συμβολή των Νεοζηλανδών στη Μάχη της Κρήτης και υπενθύμισε ότι 7.700 Νεοζηλανδοί μετείχαν σε αυτήν, 671 έπεσαν στο πεδίο της μάχης και 2.000 αιχμαλωτίστηκαν.
«Πρόκειται πραγματικά για μία συγκλονιστική συμβολή» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η αυτή συμβολή δεν αφορά μόνο την Κρήτη και την Ελλάδα. «Η Μάχη της Κρήτης συνέβαλε σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα ο εφιάλτης της ναζιστικής βαρβαρότητας και θηριωδίας» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε:
Τιμούμε τη μνήμη των συμπατριωτών σας και η Ελλάδα πάντα θα είναι ευγνώμων στην πατρίδα σας για τη μεγάλη συμβολή, εξ ου και η χαρά μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη να σας έχουμε σήμερα στην Ελλάδα.
Ο κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τη θερμή υποδοχή, εξέφρασε τη χαρά του που παρίσταται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Νέας Ζηλανδίας.

Τον κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας συνόδευε η υπουργός Παιδείας της χώρας του, Hekia Parata, ο παππούς της οποίας είχε πολεμήσει στη Μάχη της Κρήτης, ενώ από ελληνικής πλευράς παρίστατο και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου