Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Αυξημένη η ζήτηση για διακοπές από τους Γερμανούς

Η μεγάλη μείωση της τουριστικής ζήτησης για την Τουρκία και την Αίγυπτο στις χώρες όλης της Ευρώπης οδηγεί και σε ισχυρή ανάπτυξη των κρατήσεων για την Κρήτη, τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία αλλά και την Βουλγαρία.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από την καταγραφή που έκανε για τον Ιανουάριο του 2016 στη γερμανική αγορά, μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων της Γερμανίας.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως, σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι κρατήσεις για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου παρουσίασαν αύξηση 25%, σε σχέση με τα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2015. Μάλιστα η ισχυρή ανάπτυξη του Ιανουαρίου έρχεται μετά από ένα δίμηνο αρνητικής πορείας στις προκρατήσεις, που είχαν μείωση -23% το Νοέμβριο και -5% το Δεκέμβριο.
Ένδειξη ότι η ζήτηση στη γερμανική αγορά για διακοπές στην Ελλάδα ενισχύεται, αποτελεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου, η Ρόδος παρουσιάζει ανάπτυξη 12% ενώ είχε καταγράψει αύξηση 16% το Δεκέμβριο.
Ασφαλώς το στοιχείο είναι εξαιρετικά θετικό, ωστόσο δεν αντανακλά πλήρως στην εικόνα που υπάρχει και σε εμάς για την αύξηση που καταγράφεται. «Είναι υπερβολικά μεγάλα νούμερα κι εμείς πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι», τονίζει ο Πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων της Κρήτης και της χώρας, Γιώργος Πελεκανάκης.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ-anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου