Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ρήτρα χρεοκοπίας ζητούν οι ξένοι tour operators..

Πολλοί ξένοι "tour operators" υποχρεώνουν τους συνεργάτες τους και τους ξενοδόχους στην Ελλάδα να συμπεριλάβουν "ρήτρα χρεοκοπίας" στα συμβόλαια που υπογράφουν, ενώ ζητούν επιπλέον διασφαλίσεις για την περίπτωση Grexit και αλλαγών στον ΦΠΑ.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Καθημερινή" σε σχετικό ρεπορτάζ της, με τη συγκεκριμένη ρήτρα, ο ξένος διοργανωτής θα έχει το δικαίωμα ακύρωσης του συνεδρίου χωρίς να υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση στο ξενοδοχείο, στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πτώχευση.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ξένων οργανισμών θέτουν ζητήματα πρόσθετων διασφαλίσεων τους στην περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός ευρώ. Επίσης οι οικονομικοί όροι των συμβολαίων σχετίζονται και με τις δρομολογούμενες μεταβολές των συντελεστών του ΦΠΑ στον τουρισμό.

Οι απαιτήσεις των ξένων έρχονται σε συνέχεια πιέσεων που ασκούνται προς Ελληνες επιχειρηματίες σε άλλους τομείς της οικονομίας, καθώς τους ζητείται να πληρώσουν σε μετρητά και προκαταβολικά τα προϊόντα που αγοράζουν από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, για την εισαγωγή πρώτων υλών από χώρες του εξωτερικού οι προμηθευτές ζητούν να πληρώνονται άμεσα, με ρευστό και όχι με επιταγές ή σε δόσεις καθώς φοβούνται ελληνική χρεοκοπία.

http://www.dealnews.gr/roi/item/141639-B9-tour-operators#.VWDavtLtmkp

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου