Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

"Ναι" από τον δήμο Ηρακλείου στο άνοιγμα των H&M - Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση

Παρά τις έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου του Ηρακλείου και του συνόλου της Αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε την αδειοδότηση του νέου καταστήματος της πόλης H&M.

Νωρίτερα,  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Μανόλης Κουμαντάκης ζήτησε να μη δώσει ο δήμος Ηρακλείου άδεια λειτουργίας στο υποκατάστημα της πολυεθνικής H&M, που σχεδιάζει να ανοίξει της 25ης Αυγούστου. Σύμφωνα με τον επί της Πολεοδομίας αντιδήμαρχο, Γιάννη Αναστασάκη το κατάστημα έχει όλες τις κατά το νόμο προϋποθέσεις προκειμένου να αδειοδοτηθεί.
Στην παρέμβαση του - η οποία έγινε παρουσία πολλών εμπόρων της πόλης- ο κ. Κουμαντάκης τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να πάρει την απόφαση υπολογίζοντας το κόστος που θα υπάρξει στην αγορά της πόλης. Όπως είπε, σε 1 - 1,5 χρόνο, εφόσον το κατάστημα της πολυεθνικής λειτουργήσει θα κλείσουν εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης. Και πρόσθεσε ότι η επιλογή του δήμου θα πρέπει να πάρει υπόψη τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα, άρα να είναι μια πολιτική απόφαση που θα στηρίξει την πόλη και το συμφέρον της.
Έμποροι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Έμποροι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε ακόμα ότι με βάση τη μελέτη της Παλιάς Πόλης λειτουργίες πολυεθνικών εταιρειών, τέτοιου μεγέθους, δεν επιτρέπεται να λειτουργούν μέσα στο κέντρο.

Την αντίθεσή της στη λειτουργία του καταστήματος της πολυεθνικής έχει διατυπώσει και η ΟΕΒΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου