Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Καρπούζι: το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού!

 Ένα αναζωογονητικό, ελαφρύ και χαμηλό σε θερμίδες φρούτο, που προσφέρει αρκετά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό είναι το καρπούζι. Αυτό το ζουμερό φρούτο είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού καθώς περιέχει μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών… Πιο αναλυτικά:
1. Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες A, C και Β6 καθώς και σε απαραίτητα μέταλλα, που σημαίνει ότι είναι φορτωμένο με αντιοξειδωτικά που βοηθάνε στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών (που μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και ασθένειες).
2. Εκτός του ότι περιέχει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, το καρπούζι είναι επίσης μια καλή πηγή λυκοπενίου και β-καροτίνης (που του δίνει το όμορφο ροζ χρώμα!). Έτσι, βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.
3. Είναι ένα σχετικά χαμηλών θερμίδων γλυκό που βοηθάει να χάσετε βάρος. Μία φέτα καρπούζι έχει περίπου 86 θερμίδες και λιγότερο από 1 γραμμάριο λίπους.

4. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διασκεδαστικοί τρόποι για να απολαύσετε το καρπούζι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού: απλά κομμένο σε κύβους ή φέτες, στα ποτά, στις γρανίτες ακόμα και στη φρουτοσαλάτα. Για τους πιο τολμηρούς ένα κομμάτι καρπούζι με ένα κομμάτι φέτα είναι ένας ιδανικός συνδυασμός.

http://www.post4life.gr/wellness/karpouzi-to-agaphmeno-frouto-tou-kalokairiou/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου