Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η δημοσκόπηση - έκπληξη που ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Για πρώτη φορά οι πολίτες εμφανίζονται να είναι δυσαρεστημένοι από τις επιλογές της κυβέρνησης.
Λάθος κρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ποσοστό 41% οι Έλληνες, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, βάσει νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης. Μόλις το 35% κρίνει πως είναι σωστή, σημειώνοντας μια μεγάλη αλλαγή σκηνικού από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.
Να μετριάσει τις υποσχέσεις της προς το λαό, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, ζητά το 61% των πολιτών, αν και το 56% των ερωτηθέντων απαντά πως πλέον η κυβέρνηση δεν φαίνεται αποφασισμένη να τηρήσει το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών της.

Οι Έλληνες, στην δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονία για τον Σκάι, εμφανίζονται μοιρασμένοι ως πως το πώς πρέπει να χειριστεί η κυβέρνηση μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους, καθώς το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απαντά πως η συμφωνία πρέπει να περάσει στη Βουλή, ακόμα ένα τρίτο πως πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο πιστεύει πως πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην δεύτερη θέση έρχεται ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Στην πρόθεση ψήφου που καταγράφει η δημοσκόπηση, η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 20 μονάδες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 15,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 6% αμφότεροι, το ΚΚΕ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ με 3%.








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου