Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ομιλία Νίκου Αντωνακάκη στην Περιφερειακή συνδιάσκεψη Κρήτης της ΝΔ

Ο Νίκος Αντωνακάκης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης ΝΟΔΕ Ηρακλείου μιλώντας στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο ανέφερε:


Αγαπητές φίλες και φίλοι,
είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκεται σήμερα εδώ ανάμεσα  μας ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος μας , ο Αντώνης Σαμαράς.

Αγαπητέ Πρόεδρε,
η γνωριμία μας ξεκινάει από πολύ παλιά, από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής σας σταδιοδρομίας όταν πριν 30 χρόνια, το 1985 ως νέος  βουλευτής για πρώτη φορά  επισκεφτήκατε την πόλη μας για να μιλήσετε προσκεκλημένος της ΟΝΝΕΔ, στο πρώτο φεστιβάλ νεολαίας που είχαμε  πραγματοποιήσει τότε, στο πάρκο νεολαίας στο Ηράκλειο.
Από τότε μαζί με άλλους Οννεδίτες αγωνιστές, στηρίξαμε με πίστη και αφοσίωση τις προσπάθειες και τους αγώνες σας να δώσετε την  ελπίδα και το όραμα για την χώρα, ενάντια στις δυνάμεις του σκότους και του λαϊκισμού που την ήθελαν να γράφει μαύρες σελίδες στο βιβλίο της ιστορία της.

Φίλες και φίλοι
Είναι γνωστό σε όλους ότι πριν από δυόμισι χρόνια η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε ξανά μετά το 2009  με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, κλήθηκε για άλλη μια φορά  να  την βγάλει  από το πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο την είχε οδηγήσει η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Παρατεταμένη ύφεση, τεράστιο οικονομικό έλλειμμα, υψηλή ανεργία, ευρωπαϊκή απαξίωση και απομόνωση είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία, που συνέθεταν την εικόνα μιας χώρας που καμία ελπίδα δεν είχε να βρει σωτηρία και να ξανασταθεί στα πόδια της
Και όμως, σε δυόμισι χρόνια  η κυβέρνησή του Αντώνη Σαμαρά, κατάφερε το ακατόρθωτο. Mηδένισε τα ελλείμματα ,εξασφάλισε σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, αντέστρεψε μετά από 6 χρόνια την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθιστώντας την ξανά ως έναν αξιόπιστο και ισότιμο εταίρο στην Ε.Ε.

Κύριε πρόεδρε
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε μέσα σε ένα αβέβαιο και ασαφές περιβάλλον, ένα περιβάλλον που η κυβέρνηση της «Αριστεράς του τίποτα» έχει δημιουργήσει.
Ολοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν πλέον ότι μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια, στην καταστροφή, σε έξοδο από την Ευρωπαϊκή οικογένεια και την ανάπτυξη.
Οι πολίτες γνωρίζουν  πια ότι οι θυσίες τους κινδυνεύουν να  πάνε χαμένες. Σκληρές θυσίες που χάριν σ’ αυτές μέχρι πριν από μερικούς μήνες  η Κυβέρνηση μας είχε καταφέρει να φέρει ισορροπία στην χώρα,  ενώ βρισκόμασταν   μερικά μόλις βήματα από την πολυπόθητη για όλους μας ανάπτυξη.
Όλοι αρχίζουν και καταλαβαίνουν πλέον πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Hρθε η ώρα, όλα αυτά, όλοι εμείς, με χρέος και ευθύνη προς την Ελλάδα και τους έλληνες , να τα αλλάξουμε για το καλό της χώρας ,για το καλό των παιδιών μας.
Οι αγώνες και οι ιδέες μας εδώ και πολλά χρόνια, μας ενώνουν. Από τον ιδρυτή της μεγάλης φιλελεύθερης  δημοκρατικής παράταξης μας τον Εθνάρχη Κων/νο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον ευπατρίδη Ευάγγελο Αβέρωφ, τον πατριώτη μας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον νεότερο Κώστα Καραμανλή.

Αγαπητέ Πρόεδρε
Στα δύσκολα η παράταξή μας πάντα σήκωνε το βάρος των μεγάλων εθνικών επιλογών. Τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, οι υποστηρικτές μιας Ελλάδας που την θέλουν να είναι στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια , ήρθαμε σήμερα εδώ  για να καταθέσουμε την απόφαση μας και την αγωνιστική μας διάθεση, για νέα βήματα που θα οδηγήσουν την χώρα μπροστά  με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών της. 
Η αγωνία μας, η αγωνία σας, δικαιολογημένα είναι μεγάλη. Η  χώρα βρίσκεται σε μεγάλο τέλμα. Οι πολίτες είναι ανήσυχοι για τον ολισθηρό δρόμο που βρίσκονται έχοντας καταλάβει πλέον την κοροϊδία και τα ψέματα από τις  δυνάμεις του λαϊκισμού.

Το μεγάλο όραμα για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ..

Ολοι εμείς  θεωρούμε ότι η ΝΔ  χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα πολιτικών δράσεων και προσώπων. Προσώπων που θα  βρίσκονται κάθε στιγμή δίπλα στον πολίτη.
Τις πολιτικές μάχες εμείς στην ΟΝΝΕΔ είχαμε μάθει Πρόεδρε να τις δίνουμε στην κοινωνία,  με την  κοινωνία, για την κοινωνία .Οι Μικρότητες , οι μικροκομματισμοί η εσωστρέφεια και η υπονόμευση που αρρωσταίνουν το κλίμα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Είμαστε η παράταξη που στα δύσκολα βγαίναμε πάντα μπροστά.  Με δυναμισμό και πίστη στο όραμα μας.   Χωρίς να φοβόμαστε για τις  ιδέες και τις πεποιθήσεις μας .

Για το λόγο αυτό σας καλώ,
να αντιμετωπίσετε την επόμενη μέρα της βαριάς ήττας των εκλογών μαζί με όλους εμάς που αγωνιούμε για το μέλλον της Πατρίδας. Για το μέλλον αυτών που σκέπτονται και δεν μπορούν άλλες απογοητεύσεις.
Το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας ανήκει στους Νεοδημοκράτες σε όλους εμάς, στην βάση του κόμματος

-Η ΝΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να χάσει την πολιτική της ταυτότητα.
-Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συρρικνωθεί.
-Δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει  λάθος επιλογές.
Χωρίς εκβιασμούς και διλλήματα να  πιαστούμε χέρι χέρι και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά όπως θα επιθυμούσε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Νέα βήματα, νέες κινήσεις, νέος προγραμματισμός, νέα λογική.
Η ΝΔ κατέχει την πολιτική σοφία της αναπροσαρμογής και ανταπόκρισης στα μηνύματα των καιρών, απόσταγμα μιας μακράς παράδοσης.
Η βάση υπάρχει και είναι πάντοτε ισχυρή. Πάνω σε αυτή πρέπει να οικοδομηθεί προσεκτικά αλλά και με ενθουσιασμό η Κεντροδεξιά του μέλλοντος.
Να αρχίσουμε επιτέλους να μιλάμε για μια σύγχρονη και  ανταγωνιστική Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Καλώ τον πρόεδρο μας ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ να λάβει σήμερα όλες τις πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν μπροστά την Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη μας και θα απαλλάξουν την χώρα από μια κυβέρνηση επικίνδυνη, αναχρονιστική και υπερφίαλη υπενθυμίζοντας ότι μπροστά σε αυτή την μεγάλη ΕΥΘΥΝΗ, μπροστά σ αυτή την μεγάλη ΠΡΟΚΛΗΣΗ, όλα τα στελέχη του κόμματος στην  Κρήτη θα είμαστε όπως πάντα παρών δίπλα στην Παράταξή και τον Αρχηγό μας!

Σας ευχαριστώ






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου