Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Καταστροφική για τον τουρισμό η απεργία από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Την αντίθεσή της στην απόφαση απεργιακών κινητοποιήσεων από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων εκφράζει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ. σε σχετική ανακοίνωση.
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η πραγματοποίηση απεργίας στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, από το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "Ο Ερμής", θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στην Κρήτη.
Με δεδομένο ότι η φετινή σεζόν ξεκίνησε με 12% πτώση σε σύγκριση με πέρσι, δεν πρέπει να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα  που θα  βλάψουν τους τουρίστες που επισκέπτονται  το νησί μας, τους τοπικούς επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.
Αν αποφασιστεί σήμερα να ξεκινήσουν την Παρασκευή απεργιακές κινητοποιήσεις, την ημέρα εκείνη θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε 15.000 τουρίστες οι οποίοι θα μείνουν στο "δρόμο", αφού η μετακίνησή τους στους διάφορους προορισμούς τους θα είναι δύσκολη με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η εικόνα της Κρήτης στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση θα πρέπει α) να λάβει  άμεσα όλα τα μέτρα αποτροπής μιας τέτοιας εξέλιξης που θα είναι καταστροφική για τον τουρισμό και θα βλάψει την οικονομία της Κρήτης και της χώρας γενικότερα και β) να προχωρήσει στη θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων και μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ILO που είχε συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου