Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

12.000 επισκέπτες στη Σπιναλόγκα..

Σημαντικά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων του Νομού Λασιθίου μας έδωσε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού:
Σπιναλόγκα: 12.000 επισκέπτες
Δικταίο Άνδρο: 6000
Παναγία Κερά: 3000
Λατώ: 1200
Γουρνιά: 1200
Ζάκρος: 700
Όπως σχολίασε η κ. Σοφιανού «...
ο αριθμός των επισκεπτών είναι περίπου ο ίδιος με πέρυσι. Κάτι που έχουμε επισημάνει ειδικά φέτος αφορά το επίπεδο των επισκεπτών. Έχουμε διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι είναι αρκετά ενημερωμένοι για τα μνημεία μας και την αξία τους. Κάνουμε προσπάθεια ώστε να λειτουργήσουν τα κυλικεία στην Λατώ και την Ζάκρο».
Εύκολα διαπιστώνουμε ότι η Σπιναλόγκα παραμένει το «βαρύ πυροβολικό» του Νομού και του Μεραμπέλλου, ενώ πολύ καλά κινείται και η επισκεψιμότητα στο Δικταίον Άνδρο. Η Ζάκρος και το παλάτι της, παρά την τεράστια αρχαιολογική άξια του, κινούνται χαμηλά αλλά δικαιολογείται λόγω της απόστασης, ενώ καλύτερα θα μπορούσαν να πάνε η Παναγία Κερά, η Λατώ και τα Γουρνιά.
Βεβαίως, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η Σπιναλόγκα και το Δικταίο λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο... σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους που κλείνουν νωρίς και είναι κάθε Δευτέρα κλειστοί «...κάτι που συμβαίνει στα περισσότερα Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους» επισημαίνει η κ. Σοφιανού.
Η Διευθύντρια ευχαριστεί το Δήμο Αγίου Νικολάου για τον καθαρισμό της Αρχαίας Καμάρας και ευελπιστεί ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι ανασκαφές.
Όσον αφορά την Ιεράπετρα «...έχουμε ξεκινήσει ξανά, από αυτήν την Τετάρτη, τις ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο και ελπίζουμε ότι με τα ευρήματα θα διαπιστώνουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται».


anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου