Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΚΤ: Αυξάνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας

Αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας στην Ελλάδα εντοπίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε έκθεσή της, στην οποία τονίζεται ότι η πολιτική σταθερότητα συμβάλει ιδιαίτερα σε αυτή την κατάσταση. 

Παράλληλα "βλέπει" κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν κλείσει γρήγορα η συμφωνία της Ελλάδος με τους πιστωτές. 
Η έκθεση «Financial Stability Report, May 2015» τονίζει ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το ρίσκο για στάση πληρωμών προς τους δανειστές της ενώ την ίδια ώρα σημειώνει ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας εμφανίζει σημαντικές εκροές καταθέσεων.
«Η μακρά και αβέβαιη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών του συνέβαλε στη δημιουργία έντονης αστάθειας στις ελληνικές αγορές» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση, και συνεχίζει: «Οι αντιδράσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι μέχρι στιγμής «σιωπηλές» όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά εν τη απουσία μιας γρήγορης συμφωνίας για τις ανάγκες δομικών εφαρμογών, ο κίνδυνος μιας ανοδικής προσαρμογής των ασφαλίστρων κινδύνου που απαιτούνται για τις ευάλωτα κράτη της ζώνης του ευρώ θα μπορούσε να υλοποιηθεί» , αναφέρει η ΕΚΤ.
«Παρά την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις η ΕΚΤ εργάζεται πάνω στο σενάριο της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, λίγη ώρα μετά την παρουσίαση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Κονστάνσιο ανέφερε σε δημοσιογράφους πως η ΕΚΤ ενεργεί έχοντας κατά νου ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και δεν θα υπάρξει τελικά Grexit.

Μάλιστα, τόνισε πως οι τράπεζες της Ελλάδας εξακολουθούν να θεωρούνται φερέγγυες και πως μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της ελληνικής κυβέρνησης δε θα σημάνει και παράλληλη χρεοκοπία των τραπεζών.

http://www.express.gr/news/finance/770920oz_20150528770920.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου