Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Ξεκίνησε το Πρώτο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων ξεκίνησε το χθες το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το Πρώτο Πανευρωπαϊκό Διήμερο Συνέδριο με θέμα την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών ENISA σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα του Συνεδρίου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των επιχειρήσεων, καθώς αναλύονται διεξοδικά οι βασικοί κίνδυνοι στον Κυβερνοχώρο που απειλούν μια επιχείρηση, τα μέτρα αντιμετώπισής τους, αλλά και τα σημεία υψηλού ρίσκου για την ασφάλειά της.
Αναφερόμενος στο Συνέδριο ο Εκτελεστικός Διευθυντής, καθ. Udo Helmbrecht τόνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία και το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία, για να προσφέρουμε την τοπική επιχειρηματική κοινότητα κα στις τοπικές ΜΜΕ το έναυσμα για να θωρακιστούν με τις απαραίτητες γνώσεις απέναντι στις απειλές στου Κυβερνοχώρου.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Μίτρακας Προϊστάμενος Μονάδας ENISA στο Ηράκλειο επισήμανε ότι επικεντρώνεται σε τρεις τομείς, την ιδιοτικότητα, την κυβερνοασφάλεια και την πρόληψη/καταστολή, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να έρθουν κοντά επιχειρήσεις, επιστήμονες, εκπρόσωποι της πολιτικής και των εταιρειών του κλάδου. Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Μίτρακας, δεν είναι σε χειρότερη ή καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες γιατί δεν υπάρχουν σύνορα σε τέτοια θέματα.
Κατά την ομιλία του ο Υποστράτηγος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε με έμφαση ότι, δυστυχώς, οι επιχειρήσεις δεν δαπανούν χρήματα για την ασφάλειά τους. Ωστόσο, συμπλήρωσε, αν ένας επιχειρηματίας θέλει να έχει παρουσία στο διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να εμπιστεύεται ελεύθερα προγράμματα, αλλά να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν την αντίστοιχη γνώση, ώστε να θωρακίσει την επιχείρησή του με τα κατάλληλα εργαλεία. Ο κ. Σακιανάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα σε επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εξαπατηθεί από επιτήδειους που μπαίνουν στα λογιστικά συστήματα, μαθαίνουν την πιστωτική τους ικανότητα και μπορούν να παραπλανήσουν τον επιχειρηματία με διάφορους τρόπους αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Στην Κρήτη, κατέληξε, το τελευταίο διάστημα είχαμε περίπου 12 τέτοια περιστατικά, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση επιχειρηματία που έχασε 400.000 ευρώ.
Ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, υπογράμμισε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας μας δείχνει έναν εύκολο δρόμο διεκπεραίωσης των εργασιών μιας επιχείρησης ωστόσο οι κίνδυνοι που μπορεί ν’ αντιμετωπίσουμε είναι τεράστιοι. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, πρωτοπόρο στα θέματα ενημέρωσης των μελών του, σε συνεργασία με τον ENISA, τον οργανισμό υπεύθυνο για την κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη, επιχειρεί με αυτό το Συνέδριο να ενημερώσει τους επιχειρηματίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο ώστε ν’ αποφύγουν τις παγίδες που μπορούν να πλήξουν οποιαδήποτε επιχείρηση.
Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις εθνικές ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κεντρικών οργάνων χάραξης πολιτικής, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων του χώρου. Στη διάρκεια του Συνεδρίου θ’ αναλυθούν οι τρέχουσες και αναδυόμενες τεχνολογίες ασφάλειας σε επίπεδο εφαρμογής και οργάνωσης – ιδιαίτερα σημαντικές για τις ΜΜΕ – με βάση τις νέες απαιτήσεις συμμόρφωσης που προβλέπονται από τη νομοθεσία και ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Ο ENISA αποτελεί ένα κέντρο τεχνογνωσίας που στηρίζει τα κράτη μέλη και την ευρωπαϊκή νομοθετική διαδικασία, για τη διασφάλιση της κοινωνίας της πληροφορίας συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. Προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να προφέρει συμβουλές και λύσεις βασισμένες στην επιχειρησιακή εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου