Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Φορείς τουρισμού: Δεχόμαστε αύξηση για τον ΦΠΑ μέχρι το 10%

Να μην ξεπερνά το 10% ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ όπως και τα επίπεδα των ανταγωνιστών ζητούν οι φορείς του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση ο εγχώριος τομέας θα πληγεί σημαντικά και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι φορείς του ελληνικού τουρισμού, με επικεφαλής τον ΣΕΤΕ, αναφέρουν ότι : «Ομόφωνα οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις -μέλη ΣΕΤΕ, ασχέτως των τουριστικών υπηρεσιών που η καθεμία προσφέρει, προτείνουμε ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο τουριστικό προϊόν (διαμονή και εστίαση) όχι μεγαλύτερο του 10% στο μέσο όρο, δηλαδή να κινείται στα ανώτερα επίπεδα των άμεσων ανταγωνιστών της χώρας, για να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στα έσοδα του κράτους».
Υπενθυμίζουν επίσης ότι και άλλες χώρες διατηρούν ευνοϊκό καθεστώς σε ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές, όπως τα Κανάρια Νησιά με 0%, η Κορσική με 2%, κλπ.
«Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση», σημειώνουν, «ο ελληνικός τουρισμός θα βγει αμέσως εκτός ανταγωνισμού και θα υποστεί ανήκεστο βλάβη στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου ΦΠΑ θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας τόσο στις επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους που θα είναι έρμαιο των tour operators, όσο και στις μικρές επιχειρήσεις που ζουν από τη δευτερογενή τουριστική αλυσίδα του τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου