Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Η ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων της Unesco..

Αισιόδοξος και σχετικά ικανοποιημένος από την πορεία της προσπάθειας ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων της Unesco, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός – αισιοδοξία που ενισχύθηκε και από τη διαπίστωση ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το θέμα.

Αυτό προέκυψε από το έγγραφο που υπογράφει η Διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Ευγενία Γερούση, στο οποίο αναφέρεται σε μια σειρά παρατηρήσεων επί της μελέτης που έχει συντάξει η επιτροπή που χειρίζεται το όλο θέμα σε τοπικό επίπεδο.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, ευτυχώς, τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και ο Περιφερειάρχης, αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσει η Κρήτη, με την τόσο σημαντική ιστορία και πολιτισμό, ένα μνημείο στον κατάλογο της Unesco.
Εξήγησε ότι στην α' φάση της μελέτης, που υποβλήθηκε στο υπουργείο, χρειάζεται περιορισμός στην έκταση του αντικειμένου καθώς και αλλαγές στο θέμα διαχείρισης του μνημείου που ήδη έχει αλλάξει σε ένα βαθμό από την επιτροπή. Μέσα στο Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί.
«Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι το θέμα έχει μπει πλέον στη σωστή βάση του και θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς», είπε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα το έχει πάρει πλέον στην πλάτη του ο Δήμος – πράγμα ξεκάθαρο, μιας και η νέα δημοτική αρχή το είχε βάλει στόχο από την προεκλογική περίοδο και επιπλέον, ο δήμαρχος είναι μέλος της επιτροπής σύνταξης του φακέλου της υποψηφιότητας ένταξης της Σπιναλόγκας στην Unesco. Θα είναι μεγάλη χαρά μας, μέσα στην πενταετία αυτή να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός, δηλαδή να γίνει η ένταξη».
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου