Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Δεν θα φορέσει το βραχιολάκι..διαμηνύει ο Σάββας Ξηρός !!

Σε μπούμερανγκ μετατρέπεται για την κυβέρνηση το νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Οι πιέσεις των ΗΠΑ για κατάργηση του νομοσχεδίου και οι επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η «φωτιά» που άναψε στις διπλωματικές σχέσεις Αθήνας-Ουάσιγκτον έχουν αναγκάσει τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη σε στροφή 180 μοιρών.
Στο πλαίσιο αυτής της απότομης αλλαγής πολιτικής ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει για κανέναν ο τρόπος έκτισης της ποινής του αν δεν γίνει δεκτό το βραχιολάκι». Ο υπουργός «φωτογράφισε» τον Σάββα Ξηρό, ο οποίος φέρεται να διαμηνύει στο στενό περιβάλλον του ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τον κατ’ οίκον περιορισμό σε περίπτωση που υποχρεωθεί να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Αναμένεται ανακοίνωση
Πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου αναφέρουν, μάλιστα, ότι θεωρείται πολύ πιθανό σύντομα να προβεί σε γραπτή ανακοίνωση με την οποία θα γνωστοποιεί ότι δεν θα κάνει χρήση των διατάξεων του νομοσχεδίου και θα αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις προθέσεις του μέλους της «17 Νοέμβρη» με σκοπό την επανασύνδεση των διπλωματικών σχέσεων με την Αμερική.
Σε περίπτωση, πάντως, που επαληθευτούν οι πληροφορίες από το περιβάλλον Ξηρού, ουσιαστικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα έχει αποτύχει παταγωδώς.
Και αυτό γιατί όχι μόνο θα έχει επιφέρει διπλωματικό «Βατερλώ», αλλά δεν θα έχει επιτύχει ούτε τον αρχικό σκοπό του υπουργείου Δικαιοσύνης που ήταν η ικανοποίηση ενός μικρού -αλλά «ισχυρού» εσωκομματικά- μέρους της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και η αποκλιμάκωση της έντασης των αντιδράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η κυβέρνηση θα βρεθεί ξανά στο σημείο μηδέν και οι φόβοι για νέες καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και επεισόδια θα επανέλθουν.

Αυτό θα γίνει γιατί θεωρείται δεδομένο ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος θα επιχειρήσει να πιέσει εκ νέου για την αποφυλάκιση Ξηρού θεωρώντας ότι οι προεκλογικές «off the record» δεσμεύσεις αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για «έμπρακτη βοήθεια» προς εκείνον δεν έγιναν πράξη.
Δεν θα κάνει πίσω
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν θα κάνει πίσω και δεν θα δεχτεί την αποφυλάκιση με ακόμα πιο «ήπιους» περιορισμούς από το βραχιολάκι.  Οι λόγοι που ο Ξηρός αναμένεται να μη δεχτεί το βραχιολάκι είναι οι έλεγχοι που προβλέπονται στο σπίτι τους από αστυνομικούς αλλά και το ότι η χρήση του βραχιολιού θα επιβαρύνει την υγεία του λόγω των ραδιοκυμάτων.
Η υποβολή αιτήσεων των κρατουμένων που θα χρησιμοποιήσουν το βραχιολάκι θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου.


 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου