Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Άμεση λύση στο πρόβλημα των αυθαιρέτων ζήτησαν τα στελέχη της ΝΔ από την νέα δημοτική αρχή..στο Ηράκλειο..

Συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηρακλείου για θέματα Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου αποτελούμενη από τους..
Κωνσταντίνο Ζεκεντέ Περιφερειάρχη Κρήτης της ΝΔ, Νίκο Αντωνακάκη μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ και Υπ. Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Γιώργο Ξενικάκη μέλος της ΝΟΔΕ και Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών και Δικτύων και τους Σωκράτη Κεφαλογιάννη και Γιάννη Χαραλαμπίτση μέλη της ομάδας επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.
Η συνάντηση έγινε σε εξαιρε τικά καλό κλίμα και αφορούσε κατά κύριο λόγο το κρίσιμο για τους πολίτες θέμα των αυθαιρέτων και άλλα θέματα, όπως η επέκταση του σχεδίου πόλης.
Το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης αφορά σημαντικό αριθμό πολιτών του Ηρακλείου και η αντιμετώπισή του έχει χρονίσει υπερβολικά. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε μια πολύ σημαντική προσπάθεια να το επιλύσει μέσω του Ν.4178/2013, ο οποίος είναι αρκετά ευεργετικός για τους οικιστές, όμως δυστυχώς ήρθε σε περίοδο γενικευμένης οικονομικής δυσχέρειας και δεν έχει γίνει αρκετά γνωστός στους ενδιαφερόμενους. Ως αποτέλεσμα, μικρό μόνο μέρος των αυθαιρετούχων έχει υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του ως την εκπνοή της προθεσμίας και δέχεται ξανά ειδοποιήσεις πληρωμής προστίμων από τον Δήμο Ηρακλείου.
Η παρελκυστική πολιτική που ακολούθησαν οι δημοτικές αρχές τα προηγούμενα χρόνια δεν βοηθά τους πολίτες να αποκτήσουν ορθή αντίληψη της κατάστασης. Η νέα δημοτική αρχή δεν μπορεί να παρανομεί σε ό,τι αφορά τη βεβαίωση και πληρωμή των προστίμων. Μπορεί, όμως, να προωθήσει και να υποστηρίξει μαζί και με άλλους φορείς και κόμματα στις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου τα λογικά και δίκαια αιτήματα των οικιστών.
Όπως προέκυψε από την συζήτηση,  είναι απόλυτη ανάγκη η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην παράταση της ρύθμισης που προέβλεψε ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και να κάνει πιο ευέλικτες τις διατάξεις που αφορούν την προκαταβολή, τον αριθμό των δόσεων και τα κοινωνικά κριτήρια ένταξης στις διατάξεις του νόμου.
Στο στόχαστρο του νόμου δεν πρέπει να είναι οι οικογενειάρχες που υπήρξαν θύματα της ανεπάρκειας της πολιτείας και υποχρεώθηκαν να χτίσουν το σπίτι τους πέρα από το νόμιμο κανονιστικό πλαίσιο, αλλά όσοι καταπάτησαν δημόσιες εκτάσεις και αιγιαλούς με αυθαίρετες κατασκευές έχοντας κερδοσκοπικό κίνητρο.

Αντίστοιχα, η νέα δημοτική αρχή πρέπει πέρα από την ενεργό στήριξη των αιτημάτων των οικιστών, να προωθήσει άμεσα με προγραμματισμό και συνέπεια την επέκταση του σχεδίου πόλης, ώστε αφενός να ανοίξει ο δρόμος για σύγχρονες υποδομές σε περιοχές που έχουν σημαντικές ελλείψεις, αλλά και να μην είναι η ανυπαρξία σχεδίου παράγοντας ανάσχεσης της οικιστικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου