Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανία: "Δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από την τρόικα"

«Δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από αυτό τον δοκιμασμένο μηχανισμό», δήλωσε η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, αναφερόμενη στην τρόικα, η δε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ επισήμανε ότι «η συνεργασία μιας χώρας της Ευρωζώνης, η οποία χρειάζεται βοήθεια, με την τρόικα, είναι ρυθμισμένη νομικά και δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς».

Η κ. Βιρτς πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει υπόψη της σκέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί παρέκκλισης από τον μηχανισμό της τρόικας, η δε κ. Κοτέ σημείωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι, όπως και σε άλλες χώρες του ευρώ, προσανατολισμένο μόνο σε μέτρα λιτότητας, αλλά και στην προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Σημαντικό συστατικό για αυτό, σύμφωνα με την ίδια, είναι τα βιώσιμα δημοσιονομικά. Οι νομικές συμφωνίες με την Ελλάδα δεν άλλαξαν λόγω των εκλογών, τόνισε.
Αναφερόμενη σε ενδεχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κ. Βιρτς είπε ότι είναι ευπρόσδεκτος στη Γερμανία,υπογράμμισε,ωστόσο,ότι αυτό δεν σημαίνει, πως σε ό,τι αφορά την ουσία, δεν θα μιλήσουμε και σκληρά.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου