Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Όσο κι αν κλάψει ο Τσίπρας, τα μέτρα δεν τα γλυτώνει

Αν θα ήθελε να κάνει κάποιος απολογισμό του σόου που έστησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας θα έμενε στα εξής στιγμιότυπα.
Το πρώτο ήταν όταν ο μεγάλος αυτός ηγέτης δάκρυσε. Βούρκωσε το παλικάρι που αντιλήφθηκε το βάρος της ιστορικής ευθύνης που έχει για να σώσει τη χώρα. Κάτι από θέατρο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε.
Το δεύτερο ήταν ότι αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο σχεδόν αιωνόβιος Κώστας Μητσοτάκης ο οποίος πήγε στη Βουλή για να ακούσει τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες βγαίνοντας από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο Κων/νος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από την εγγονή του, Αλεξία «Πως τον είδες;», με τον επίτιμο να απαντά: "Ήταν απίστευτος".
Τώρα απίστευτος… φανταστικά ή απίστευτος αρνητικά μόνο ο Μητσοτάκης το ξέρει.
Το τρίτο ήταν ότι ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα που δύσκολα θα ξεπεράσει. Οι αντιδράσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης έδειξαν ότι την Τετάρτη θα περάσει πολύ δύσκολα ο Βαρουφάκης και η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα είναι στη γωνία. Μπορεί να έκανε βαθιά υπόκλιση σε ότι αφορά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο ουσιαστικά έγινε φύλλο και φτερό, όμως στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές τα πράγματα είναι δύσκολα. Η άρνησή του να κάνει αίτηση για παράταση του μνημονίου ουσιαστικά τον βάζει απέναντι στους δανειστές οι οποίοι εκτός από το να πάρει πίσω βασικές προεκλογικές του εξαγγελίες θα απαιτήσουν και νέο πρόγραμμα. Προσοχή, όχι πρόγραμμα – γέφυρα αλλά κανονικό. Με μέτρα, δεσμεύσεις, έσοδα, περικοπές κ.λπ. Μνημόνιο δηλαδή ακόμη κι αν ονομαστεί αναπτυξιακό σχέδιο ή «Πρόγραμμα… μπαρουφάκη».
Ο κ. Τσίπρας και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένοι στις ψεύτικες υποσχέσεις για να κερδίσουν την εξουσία αλλά και στο γεγονός ότι έχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις που δεν είναι και τόσο… πατριωτικές. Ήτοι μας οδηγούν έξω από το ευρώ. Αρκεί να δει κανείς τη γκρίνια βουλευτών της Αριστερής πλατφόρμας που ζητούν να τηρηθεί σκληρή στάση με τους δανειστές.
Ακόμη κι αν τις επόμενες ημέρες επιτευχθεί μια συμφωνία - γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο, εκείνος ο μήνας θα είναι καθοριστικός για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση. Τότε θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πώς μπορεί να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Με τον προϋπολογισμό να είναι ήδη 5 δις ευρώ μέσα, με το πλεόνασμα να μειώνεται και το ρυθμό ανάπτυξης να «κουρεύεται» και με τις επενδύσεις να φεύγουν μακριά, ο Ιούνιος θα είναι σίγουρα ο πιο «καυτός» για τη χώρα. Είτε θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα απίστευτης σκληρότητας –που θα είναι αναντίστοιχα με τις δεσμεύσεις του- είτε η Ελλάδα θα αρχίσει καλοκαιριάτικα να… τυπώνει δραχμούλες.
Υπάρχει όμως και μια άλλη διέξοδος που ήδη συζητιέται. Είναι αυτή της νέας προσφυγής στις κάλπες. Να κάνει δηλαδή ο Τσίπρας ηρωϊκή έξοδο και να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία. Αν ο κόσμος τους τη δώσει και ενισχυμένη τότε θα πρέπει να πάει ξανά στους δανειστές απαιτώντας επιείκεια. Αλλά όπως ξέρουμε, και οι δανειστές έχουν λαούς που τους πιέζουν να μη δείξουν έλεος στην Ελλάδα. Οπότε, ακόμη κι αν πάμε σε εκλογές, πάλι αδιέξοδο θα έχουμε και πάλι η χώρα θα βαδίζει στο χείλος του γκρεμού.
Όλοι οι πολίτες και τα κόμματα, ειδικά η ΝΔ πρέπει και θα στηρίξουν την κυβέρνηση σε μέτρα για να σωθεί η χώρα. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα βάλουν πλάτη για να οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βρει όλους απέναντί του. Εκτός ίσως από τα φιλαράκια του στο Μητσοτακέικο, τους επιχειρηματίες που έχουν κάνει τη μπάζα τους και έχουν φουσκωμένους λογαριασμούς στο εξωτερικό και μερικούς ταλιμπάν της άκρας αριστεράς που θέλουν να γυρίσουμε στη δραχμή.
Ο κ. Τσίπρας μπορεί να δάκρυσε χθες γιατί κάνει πρόβα για το κλάμα που θα ρίξει σύντομα. Ελπίζουμε να μην κλαίει μαζί του και η πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου