Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κανονικά πληρώνονται ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και δόσεις

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της 5η δόσης του ΕΝΦΙΑ, την πληρωμή του ΦΠΑ για το γ τρίμηνο του 2014 αλλά και για την υποβολή αιτήματος εξαίρεσης από το καθεστώς του ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
Αν και οι εκλογές πέρασαν, οι τρέχουσες πληρωμές φόρων πρέπει να γίνουν κανονικά, παρά την περί του αντιθέτου εντύπωση που έχει δημιουργηθεί σε πολλούς φορολογούμενους.
Η είσπραξη των φόρων τον μήνα Ιανουάριο, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ενώ, σε περίπτωση σοβαρής υστέρησης, μεγεθύνεται επικίνδυνα το πρόβλημα ρευστότητος και το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών του δημοσίου, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα εξαντλούνται επικίνδυνα και τα 7,2 δισ. από την Τρόικα δεν έρχονται στη χώρα.
Ειδικότερα οι προθεσμίες αφορούν τις εξής φορολογικές υποχρεώσεις:
1. Την πληρωμή της 4ης δόση του ΕΝΦΙΑ από την οποία το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα 360.000.000 ευρώ. Η όποια καθυστέρηση συνεπάγεται την επιβολή τόκων και προσαυξήσεων. Η προθεσμία για την 6η και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ λήγει στις 27 Φεβρουαρίου. Αδιευκρίνιστο παραμένει το πότε θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ του 2015 για να αρχίσουν να «τρέχουν» οι δόσεις.
2. Την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για τη φορολογική περιόδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014. Η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ είτε και σε 2 δόσεις
3. Την αίτηση για εξαίρεση των μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με τζίρο έως 10.000 ευρώ από το καθεστώς του ΦΠΑ. Όσοι ενταχθούν στο απαλλασσόμενο καθεστώς ΦΠΑ θα εκδίδουν αποδείξεις με την ένδειξη «χωρίς ΦΠΑ-απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων». Οι δηλώσεις μετάταξης υποκείμενου στο ΦΠΑ, από το κανονικό καθεστώς στο απαλλασσόμενο, υποβάλλονται στο τμήμα Μητρώου των ΔΟΥ χωρίς να διενεργείται έλεγχος κατά το στάδιο της υποβολής της αίτησης. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου