Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Δεσμεύομαι για μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, κέρδη επιχειρήσεων


Δέσμευση για άμεσες μειώσεις σε τρεις κρίσιμους τομείς της φορολογικής πολιτικής, τα ακίνητα, το εισόδημα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, δίνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Έθνος.
Αφού επισημαίνει ότι με κυβέρνηση της ΝΔ «η εποχή του Μνημονίου λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου και από τον Μάρτιο δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα η παρουσία της τρόικας», τονίζει ότι ο φόρος εισοδήματος θα φτάσει σταδιακά στο 33%, ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στον φόρο στα ακίνητα και πως θα ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα φτάσει στο 15%.


«Πρόσθετα μέτρα λιτότητας δε θα υπάρξουν, όπως δεν υπήρξαν και τις προηγούμενες τρεις χρονιές, όταν μας τα ζητούσαν επίμονα, εμείς τους το αρνιόμασταν μέχρι τέλους και τελικά ξεπερνάγαμε τους στόχους χωρίς προσθετά μέτρα» αναφέρει χαρακτηριστικά


Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «απομονωμένος πολιτικά» και πως το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μόνο «μονομερείς ενέργειες» που δεν μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη, ενώ για την προεδρική εκλογή δηλώνει ότι η ΝΔ θα προτείνει και πάλι τον Σταύρο Δήμα.



Τo δίλημμα των εκλογών έθεσε στους πολίτες την Κυριακή το βράδυ από την Καλαμάτα ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι “δεν είναι εκλογές μόνο για την επόμενη τετραετία, είναι για το μέλλον του τόπου”.



“Η νίκη” τόνισε ο κ. Σαμάρας, “αφορά όσους θέλουν να μείνουμε στο ευρώ, γιατί η άλλη πλευρά μας φέρνει σε σύγκρουση με την Ευρώπη.”



Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας σκωπτικά ότι “εγκατέλειψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γιατί προέβλεπε τόσα δισεκατομμύρια που ούτε το τυπογραφικό μηχανάκι της κ. Μακρή δεν θα προλάβαινε να τυπώσει.”



Την Κυριακή το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε προσθετή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% το 2015, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, και ισόβια σύνταξη “στην πολύτεκνη μάνα.”



“Είμαστε πολύ κοντά στην απογείωση, έχουμε φτάσει πολύ κοντά, αλλά έχουμε φτάσει και πολύ κοντά στην καθίζηση... Πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο” υπογράμμισε. 



“Θα μπούμε σε ανάπτυξη 2,5% φέτος, 3% και κάτι του χρόνου (...) Τώρα μπαίνουμε στη φάση της ανάπτυξης ήδη από φέτος, πέφτει και η ανεργία, όχι όσο πρέπει, αλλά αρχίζει να πέφτει” παρατήρησε. \

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου