Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μ.Κεφαλογιάννης: "Η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ευρωπαϊκή ΑΟΖ;"

Καταπέλτης σχετικά με την προστασία της κυπριακής ΑΟΖ από τις τουρκικές επιβουλές - όπως εκφράζονται μέσα από τις παραβιάσεις - ήταν ο Μανόλης Κεφαλογιάννης κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Καθώς η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την Τετάρτη την τελική σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πρόεδρο τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια για την κατανομή των χαρτοφυλακίων και τις προτεραιότητες της νέας Επιτροπής και για θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, σε πολιτικό επίπεδο, ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κύπρου από την Τουρκία: «Ποιά είναι η αποτελεσματικότητα της Ε.Ε. απέναντι στην επιθετικότητα της παραβίασης της ΑΟΖ της Κύπρου από την Τουρκία; Είναι ή δεν είναι η ΑΟΖ των κρατών-μελών και ΑΟΖ της ΕΕ»; διερωτήθηκε.
Ο κ. Κεφαλογιάννης έθεσε επιπλέον το θέμα της αποτελεσματικότητας της Ε.Ε. σε κρίσεις, όπως στην Ουκρανία, στο Κομπάνι, στην Συρία και το Ιράκ.
Σε οικονομικό επίπεδο, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβάθυνσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η ΕΕ δεν έχει καν πολιτική να τυπώνει χαρτονόμισμα
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η έγκριση της νέας Επιτροπής συνιστά ορόσημο για την Ευρώπη και καταδεικνύει την πολιτική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε, με στόχο περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.
Αναφορικά με τις προτεραιότητες και το πρόγραμμα εργασίας της νέας Επιτροπής, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής δήλωσε: «Η νέα Επιτροπή οφείλει να προωθήσει τον στρατηγικό στόχο της περισσότερης και καλύτερης Ευρώπης δίνοντας ώθηση σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Να προωθήσει την οικοδόμηση μιας Ευρώπης ανταγωνιστικής με κυρίαρχες την ανάπτυξη και τη σταθερότητα. Μιας Ευρώπης με ενισχυμένο κοινωνικό πρόσωπο που θα δίνει έμφαση στην απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Οφείλει να ενισχύσει τον ρόλο της ΕΕ στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή υπηρετώντας την ειρήνη και την ευημερία των λαών και να δώσει ώθηση στην εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια.
Από την νέα Επιτροπή περιμένουμε την υλοποίηση πολιτικών που στόχο θα έχουν, μεταξύ άλλων, την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τον ορισμό Ευρωπαϊκής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αποτελεσματικές πολιτικές για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και την μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ.
Η τελική σύνθεση της Επιτροπής και η κατανομή των χαρτοφυλακίων είναι επιτυχής, και έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί με πλήρη επιτυχία στις τεράστιες προκλήσεις της εποχής μας».
Ο κ. Κεφαλογιάννης συνεχάρη ιδιαιτέρως τον νέο Έλληνα Επίτροπο κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κύπριο Ομόλογό του κ. Χρίστο Στυλιανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου