Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ηράκλειο: Ο τραγικός θάνατος του 11μηνου βρέφους στο χειρουργείο

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο παιδοχειρουργός που έκανε τις μοιραίες επεμβάσειςΣτο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναμένεται να εκδικαστεί την Πέμπτη, η υπόθεση του θανάτου του 11μηνου αγοριού της οικογένειας Κοσμαδάκη, τον Νοέμβριο του 2012, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο ΠΑΓΝΗ.
Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο γιατρός επιμελητής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που προχώρησε στις 2 από τις 3 εγχειρήσεις βουβωνοκήλης στο βρέφος. Σημειώνεται ότι η δίκη έχει ήδη αναβληθεί μια φορά προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις μελών της οικογένειας του βρέφους.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο πρώτο χειρουργείο, που έγινε στις 31 Οκτωβρίου του 2012, ο χειρουργός "δεν φρόντισε από αμέλεια να συρραφθεί στεγανά το στόμιο του κηλικού σάκου με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό των αιμοφόρων αγγείων"
Αναφέρεται ακόμα ότι λόγω υποτροπής στη βουβωνοκήλη, έγινε δεύτερη επέμβαση, 3 ημέρες αργότερα και διαπιστώθηκε "ρήξη των ραμμάτων και είσοδος τμήματος του λεπτού εντέρου στον κηλικό σάκο"
Ο γιατρός κατηγορείται ότι δεν φρόντισε να νοσηλευτεί το βρέφος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου, παρά την άσχημη κλινική του εικόνα .
Όπως αναφέρεται " Αποτέλεσμα των παραλείψεων αυτών, στο βρέφος προκλήθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια ένεκα οξείας περιτονίτιδας και νέκρωση μεγάλου τμήματος του λεπτού εντέρου, που οδήγησε στο θάνατό του στις 5 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι οδηγήθηκε και σε τρίτη, ατελέσφορη χειρουργική επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου