Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Δεν γνωρίζουν τίποτα οι τοπικές αρχές για τα σχέδια Δένδια στην Κρήτη ..

Το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Κρήτη περισσότερους από 10.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε περίπτωση που φτάσουν στην Ελλάδα από την σπαρασσόμενη χώρα της Μέσης Ανατολής, καθώς το νησί μας βρίσκεται στον σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία στρατοπέδων προσφύγων, φαίνεται να μην είναι εν γνώση των τοπικών αρχών. 
Και μπορεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να έκανε σχετικές δηλώσεις στην εκπομπή του Alpha Αυτοψία, αφήνοντας ανοικτά ενδεχόμενα και μιλώντας για σχεδιασμούς, ωστόσο κάτι ανάλογο φαίνεται ότι δεν έχει πει στην Περιφέρεια Κρήτης. 
Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης  λέγοντας ότι δεν έχω καμία ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. 
Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τα κεντρικά αλλά και τις υπουργικές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή, η Κρήτη και η Ρόδος είναι τα δύο νησιά που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, καθώς η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί 20.000 Σύριους στα εδάφη της! 
Ως χώροι συγκέντρωσης αυτών των ανθρώπων έχουν προκριθεί πρώην στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία σήμερα δεν λειτουργούν, ενώ μπορούν με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων αλλά και τους κανόνες ασφαλείας και σωστής διαχείρισης των ανθρώπων αυτών. 
Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα στηθούν σκηνές προκειμένου να φιλοξενηθούν οι Σύριοι πρόσφυγες και να τους παρασχεθεί η στοιχειώδης βοήθεια που απορρέει και από τις διεθνείς Συνθήκες που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη λεπτομερή σχέδια για την ομαλή υποδοχή και φιλοξενία των Σύριων προσφύγων τα οποία έχουν εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε τοπικό επίπεδο υπάρχει ενημέρωση των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Κρήτης και Κυκλάδων.

image Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου