Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Να περιοριστούν "οι γουρούνες" στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων..ζητά ο Αυγενάκης..


Το ζήτημα του περιορισμού των τετράτροχων μοτοποδηλάτων επανέφερε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς.
Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής σημείωσε ότι:
«Όπως ορίζει η παράγραφος 4 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 16598/31-12-2010 για τη λειτουργία υποκαταστήματος επιχείρησης εκμίσθωσης μοτοσικλετών άνω των 50 κ.ε. άνευ οδηγού, χορηγείται Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του Ε.Ο.Τ. με την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Ενώ για επιχειρήσεις μίσθωσης μοτοσικλετών κάτω των 50κ.ε. χορηγείται Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από τον Δήμο».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, «ο ανεξέλεγκτος αριθμός αδειοδότησης των τρίτροχων, τετράτροχων μοτοποδηλάτων συντελεί στην παράβαση των Ρυθμίσεων και των Κανόνων του Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης, μία άνευ προηγουμένου γραφειοκρατία παρακωλύει την ανανέωση των Ειδικών Σημάτων Κυκλοφορίας, το οποίο δεν λειτουργεί προς όφελος της αγοράς αλλά ευνοεί την παρανομία και την αναρχία. Τέλος, επειδή η πολυπληθής και αναρίθμητα καθημερινή κυκλοφορία των τρίτροχων, τετράτροχων χωρίς πλαφόν έχει αρχίσει να δημιουργεί πρόβλημα στην οδική κυκλοφορία, με πολλά ατυχήματα».
Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, συνεργαζόμενος με τον Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, και τους τοπικούς φορείς ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να απλοποιήσουν το ισχύον Νομικό πλαίσιο σχετικά με τις επιχειρήσεις μίσθωσης τετράτροχων μοτοποδηλάτων, την τελικά έγκριση να τη δίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου με την εποπτεία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου