Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τουρκικής καταγωγής ... η Ολυμπιακή Φλόγα λέει ο Ερντογάν

Να της επιστραφεί το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπιακή Φλόγα, ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.
Ο υπουργός της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου προ ημερών από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ. «Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουμε πίσω στη χώρα μας».
Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της.
Σύμφωνα με τους Τούρκους σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος και λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος το οποίο φλέγεται για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!
Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά της ΕΟΕ. «Να μάθουν πρώτα ιστορία και μετά να μιλήσουνε», ήταν η απάντηση του αρχηγού της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο.
Σημειώνεται ότι η Κωνσταντινούπολη μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου