Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Στέφανος Κοκολογιάννης: "Δεν πυροβόλησα τον πατέρα του Πρίαμου"

"Δεν πυροβόλησα τον πατέρα του Πρίαμου". Η "Espresso" αποκαλύπτει σήμερα όλα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον των λειτουργών της Θέμιδας ο νικητής του reality show "Mission". Ο Στέφανος Κοκολογιάννης στη μαραθώνια απολογία του προέβαλε μια σειρά από επιχειρήματα, τα οποία όμως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που του έδειξαν τον δρόμο για τις φυλακές. 
"Δεν έχω καμία σχέση με όσα μου καταλογίζονται. Δεν ήμουν καν στο χωριό όταν έγινε το φονικό στο κατάστημα του αδελφού μου στον Προφήτη Ηλία. Ούτε κυνήγησα ούτε πυροβόλησα εναντίον του πατέρα του θύματος" ήταν τα πρώτα λόγια του 35χρονου άντρα όταν κάθισε απέναντι από τους δικαστικούς λειτουργούς του Ηρακλείου.
Αμέσως μετά ο Στέφανος Κοκολογιάννης, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ισχυρίστηκε στην απολογία του: «Εκείνο το μοιραίο βράδυ της Κυριακής 24ης Ιουνίου, οπότε και έγινε η συμπλοκή μέσα στο κατάστημα του 52χρονου αδελφού μου, του Γιώργου Κοκολογιάννη, εγώ δεν βρισκόμουν στο χωριό. Εμαθα εκ των υστέρων τι είχε συμβεί. 
Οτι ο Πρίαμος Ξυδάκης και ο Μανώλης Σταυρουλάκης ήταν νεκροί, αλλά και ότι είχαν τραυματιστεί ο αδελφός μου Γιώργος και ο 17χρονος γιος του. Κατηγορούμαι ότι μαζί με τον άλλο μας αδελφό, τον 48χρονο, επιβιβαστήκαμε σε αυτοκίνητο και οπλισμένοι κυνηγήσαμε και πυροβολήσαμε εναντίον του πατέρα του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννη Ξυδάκη, με σκοπό να τον σκοτώσουμε. Από τη στιγμή που δεν βρισκόμουν καν στο χωριό, πώς θα μπορούσα να είμαι εγώ που πυροβόλησα εναντίον του; Είμαι αθώος» είπε ο 35χρονος Κρητικός και πρόσθεσε: «Είμαι πραγματικά στενοχωρημένος για ό,τι συνέβη, αλλά δεν είχα καμία απολύτως σχέση».

Τόσο ο ίδιος, μάλιστα, όσο και ο δικηγόρος του Γιώργος Κοκοσάλης κατέθεσαν αίτημα προκειμένου να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ώστε μέσω των κεραιών να επιβεβαιωθεί ότι πράγματι βρισκόταν σε άλλη περιοχή την ώρα που διπλού φονικού. 
Οπως σημείωσε σε δηλώσεις του στην «Espresso» ο συνήγορός του Γιώργος Κοκοσάλης: «Στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Ο Στέφανος είναι αθώος. Δεν βρισκόταν καν στο χωριό την ώρα του φονικού. Ωστόσο, η προφυλάκισή του πιστεύει τόσο ο ίδιος όσο και εγώ ότι έγινε για λόγους κοινωνικής προστασίας. Για να κοπάσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί και να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο χωριό» τόνισε και πρόσθεσε: «Στο άκουσμα της απόφασης, όπως ήταν φυσικό, στενοχωρήθηκε καθώς τη θεωρεί άδικη και υπερβολική. Είχε προετοιμαστεί όμως ψυχολογικά για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κατανοεί τους λόγους που τον οδήγησαν στη φυλακή. Ο ίδιος κάνει λόγο για κλίμα δαιμονοποίησης της οικογένειάς του. Πληρώνει το τίμημα».
Ο κ. Κοκοσάλης τόνισε ακόμη ότι: «Τα αδέλφια Κοκολογιάννη είναι συνολικά πέντε. Τρία από αυτά βρέθηκαν αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη και ο Στέφανος οδηγήθηκε στη φυλακή προκειμένου να κοπάσει ο θόρυβος. Αν είναι έτσι, ας ασκήσουν διώξεις και κατά των άλλων δύο αδελφών προκειμένου να υπάρξει ηρεμία. Δεν είναι άδικο να προφυλακίζεται κάποιος που δεν φταίει απλά για λόγους κοινωνικής προστασίας;» διερωτήθηκε.
Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν χθες με περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, τόσο ο 17χρονος γιος του 52χρονου κρεοπώλη όσο και ο 48χρονος αδελφός του. 
Οι όροι που επιβλήθηκαν και στους δύο είναι να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και απαγόρευση διαμονής στον Προφήτη Ηλία, όπως επίσης και απαγόρευση συγχρωτισμού με μέλη της οικογένειας του θύματος, του Πρίαμου Ξυδάκη δηλαδή. Επίσης, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ στον καθένα.


Θρίλερ με το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σε θρίλερ εξελίσσεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για την αιματοβαμμένη υπόθεση του Προφήτη Ηλία σε σχέση με το κρίσιμο ερώτημα που αφορά τα τραύματα του 52χρονου κρεοπώλη, βασικού κατηγορουμένου για τις ανθρωποκτονίες του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη. 
Αυτοπυροβολήθηκε, όπως του καταλογίζει η πλευρά Ξυδάκη, ή τραυματίστηκε από τα πυρά του 34χρονου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος; Επίσης, αυτοτραυματίστηκε ο 17χρονος γιος του ή πυροβολήθηκε από τον άτυχο Πρίαμο Ξυδάκη;
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», το πόρισμα που παραδόθηκε χθες από τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο ιατροδικαστής δεν παίρνει θέση και δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις, αφήνοντας έτσι στο σκοτάδι σημαντικά στοιχεία που θα έριχναν άπλετο φως στην αιματοβαμμένη υπόθεση. Ωστόσο, όπως σημείωσε χθες μιλώντας στην «Espresso» ο δικηγόρος των δύο ανδρών Αλέξης Κούγιας, στην υπόθεση έχουν προκύψει νέα, σημαντικά επιστημονικά στοιχεία από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., που ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. «Μιλάμε για ανατροπή των πάντων» υποστήριξε.
Μάλιστα, σε δελτίο Τύπου που εστάλη από το δικηγορικό γραφείο του αναφέρει: «Ο έλεγχος DNA του περιστρόφου επέδειξε ότι ο μόνος ο οποίος πυροβόλησε ήταν ο Πρίαμος Ξυδάκης, ο οποίος ήταν και ο μόνος που το είχε πιάσει. Κατόπιν τούτου απεδείχθη πλήρως ότι το θύμα πυροβόλησε εναντίον του 52χρονου και του γιου του τουλάχιστον δέκα φορές πριν χάσει τη ζωή του από την καραμπίνα του 52χρονου». Επίσης, καταλήγει ότι αποδεικνύει πως ο 17χρονος δεν αυτοτραυματίστηκε, αλλά πυροβολήθηκε από τον 34χρονο.


Ξέσπασε ο πατέρας του θύματος

«Εδωσαν θεατρική παράσταση στο Αστυνομικό Μέγαρο. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Πρόκειται για εγκληματίες». Με λόγια σκληρά μίλησε για τον Στέφανο Κοκολογιάννη, τον 48χρονο αδελφό του και τον 17χρονο ανιψιό του ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη μόλις ενημερώθηκε ότι μόνο ένας εκ των τριών προφυλακίστηκε.
Ο Γιάννης Ξυδάκης (φωτ. 2), που καθ’ όλη τη διάρκεια των απολογιών βρισκόταν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, φανερά δυσαρεστημένος από την απόφαση που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί, αλλά και από τα όσα ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι, ξέσπασε: «Δυστυχώς, μετά την κατευθυνόμενη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, η οποία δεν έχει ακόμη ανακληθεί, αν και διαψεύστηκε πλήρως από την τίμια έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ακολούθησε η θεατρική παράσταση της υπεράσπισης των εγκληματιών στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου». Και κατέληξε: «Οι εγκληματίες συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τα θύματά τους. Κρίμα!»


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου